Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Долині судитимуть горе-волонтера

Кіберполіція Прикарпаття викрила шахрая, який видурював кошти у людей, які допомагали військовим, створюючи фейкові оголошення в соцмережах.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

У ході розслідування правоохоронці вияснили, що 32-річний мешканець Долини створював оголошення про допомогу пригону транспортних засобів для ЗСУ у соцмережах. Таким чином видурював гроші у вигляді завдатку.

“Чоловік ошукав щонайменше 20 громадян, які, бажаючи допомогти ЗСУ, переказали аферисту близько 50 тисяч гривень. Остаточну кількість потерпілих та суму, отриману злочинним шляхом, правоохоронці наразі встановлюють”, — повідомляють на сайті головного управління.

У житлі, під час обшуку було виявлено мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи, грошові кошти та інше. Усі речові докази вилучили та використають під час слідства. Сторінки з яких поширювалась інформація видалені.

Зловмисник раніше не судимий, постійної роботи не має. Йому повідомили про підозру у скоєнні правопорушень, які кваліфікуються ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору