Інформатор Калуш

ГРОШІ

Калуська влада відповіла коли виплатять надбавки вихователям закладів дошкільної освіти

Раніше, 30 березня, на сесії Калуської міської ради з таким зверненням виступала депутатка Ірина Очкур, яка порушила питання низької заробітної плати працівників дошкільної освіти. Що ж відомо про це зараз?

Ділиться Інформатор.

Під час пленарного засідання пані Ірина зачитала звернення до міського голови про збільшення доплат та надбавок за престижність з 10 до 15 відсотків. Дохід нараховується наступним чином: разом сумується посадовий оклад, вислуга років та відсоток за престижність. Зараз з надбавкою 10 відсотків педагоги отримують всього близько 5 500 гривень. Як зазначає депутатка така заробітна плата, при великому ряді обов’язків, не дає їм змоги забезпечити собі гідний рівень життя.

“Заробітна плата працівників закладів дошкільної освіти надзвичайно мала, а робота яку вони виконують надважлива. Тому позбавляти, або зменшувати розмір цієї надбавки вважаю недопустимим”, — ділиться заявниця.

Збільшити надбавку депутатка запропонувала з вільного залишку бюджетних коштів, який утворився на початку року. Щоб забезпечити це потрібно буде виділити з нього 997 820 гривень.

Вже 11 квітня, на основі звернення, усі депутати підтримали й ухвалили дане рішення на пленарному засіданні позачергової сесії Калуської міської ради. Як нам повідомила заступниця міського голови Надія Гуш цей відсоток зросте вже у виплаті за квітень.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору