Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Верховна Рада і Рада церков на спільній зустрічі засудили маніпуляції московського патріархату в часи війни

Вчора відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, де підіймалися важливі питання щодо відносин між церквою та державою у світі російсько-української війни.

Ділиться Інформатор, посилаючись на сайт ВРЦіРО.

Руслан Стефанчук зазначив, що особливу увагу приділили проєкту Закону № 8371 “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій”. В його основі заборона діяльності будь-яких релігійних організацій, у тому числі релігійних, центри та керівництво яких знаходяться в росії.

Попри це, під час війни в Україні зберігається високий рівень свободи віросповідання, відсутні переслідування за релігійною ознакою, продовжують діяти демократичні інститути та процедури.

До Верховної Ради України також надійшов лист від Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з закликом до держави та правоохоронних органів робити все можливе, щоби не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні й тезами про:

  • невідворотність покарання для всіх осіб, причетних до сприяння ворогу та державної зради, незалежно від того, до якої конфесії й церкви вони належать та чи мають якийсь сан;
  • рівність перед законом представників всіх релігій;

Згадали й про Національний заповідник “Києво-Печерську Лавру”:

“Держава насамперед захищає інтереси України та Українського народу, що полягають у тому, щоб Лавра функціонувала, саме як православний монастир, відкритий для українських віруючих”, — наголосили учасники зустрічі.

Глави конфесій та представники влади озвучили важливість подальшого розвитку партнерських стосунків між Українською державою та церквами і релігійними організаціями України задля примноження спільного блага українського народу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору