Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Митрополит Епіфаній зробив політичне звернення

Сьогодні було опубліковано відеозвернення предстоятеля ПЦУ, де він висвітлив місце релігійної структури у політичній системі України.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Православну церкву України.

У своїй промові митрополит Київський Епіфаній заявив, що ПЦУ жодним чином не є політичною маріонеткою чи учасницею партійної боротьби.

“За сприяння розбудові Помісної Церкви ми вдячні всім політичним силам, незалежно від того, чи вони представляють у певний проміжок історії владу або опозицію. Але жодна політична сила, партія чи окремий лідер не можуть і не будуть мати в Православній Церкві України якоїсь виняткової чи тим більше контролюючої ролі”, — зазначив Епіфаній.

На думку церковного діяча, нав’язати суспільству уявлення про несамостійність Православної церкви України хочуть ті її супротивники, котрі порівнюють українську церкву зі структурою московського патріархату, себто моделлю “тіньового контролю”.

“За принципом перекладання відповідальності з хворої голови на здорову наші супротивники наполегливо намагаються дискредитувати Православну Церкву України, нав’язуючи їй імідж «церкви Петра Порошенка». У такий саме спосіб свого часу намагалися Київський Патріархат подавати як «церкву Кравчука» – нібито виключно партійний політичний проект, який працює лише на імідж однієї особи”, — висловився предстоятель.

Епіфаній висловив сподівання, що всенародна підтримка ПЦУ триватиме, і що церква продовжить бути відкритою для діалогу.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору