Сподіваємось Паски вже у всіх готові! Хтось з вас купив, а хтось сам спік. На черзі яйця. І сьогодні хочемо вам розповісти кілька цікавих лайфхаків, як зробити оригінальні та різнокольорові крашанки (не тільки червоні) 😉 Наші колеги з Коломийської редакції зібрали поради.
А Інформатор переповідає вам.
Виявляється, крашанки можна з легкістю зробити самому та ще й без хімії, за допомогою натуральних барвників, які зазвичай є вдома у кожного.
Про лушпиння цибулі не знає, мабуть, тільки лінивий. Завдяки йому під час варіння яєць ми отримаємо червоний колір. А якщо взяти, наприклад, не звичайну цибулю, а червону, то в результаті отримаємо яйця багряного кольору (темно-коричневого відтінку).
А чим пофарбувати яйця в інші кольори?
Якщо попередньо замочити їх в буряковому соку на 3 години — отримаємо яскраво-рожевий.
Якщо натерти порошком куркуми або замочити в водному розчині — отримаємо яскраво-жовтий.
Щоб зробити ніжно-блакитний колір, потрібно нарізати невеликий качан капусти, помістити в каструлю і залити 0,5 л води. Коли закипить вода, зменшити газ і варити на повільному вогні 40-45 хвилин. Потім зняти з вогню, дати капусті повністю охолонути та дістати її з води. Влити в отриманий відвар 4-5 ст. л. столового оцту. Яйця замочити на 3 години.
З синім все легко – берете чорницю, розтираєте її в пюре, додаєте трішки води й даєте настоятись яйцям 3 години.
Якщо варити міцний відвар зі шпинату або кропиви, петрушки чи іншої зелені й дати йому настоятись ніч, то яйця залишні у відварі на 3 години стануть зеленими.
Щоб отримати коричневий колір крашанки, треба варити яйця у червоному вині 3 години, а тоді залишити їх там на ніч.
Сірий – варити яйця із чаєм каркаде.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com