Інформатор Калуш

ТРЕШ

Що з дорогами на вулиці Пилипа Орлика у Калуші? | ФОТО

Мешканці житлового масиву Хотінь далеко не вперше жаліються на якість доріг.

Ділиться Інформатор.

Проблемами транспортних шляхів поділилась з нами жителька житлового масиву. З її слів, ще до початку повномасштабної війни Хотінська громада щороку подавала звернення до міського голови з проханням дати раду асфальту на дорогах.

Зокрема ще у 2018 році з’явився пост, у якому дорожні проблеми громади були виставлені на широке обговорення.

“Кожного дня по цих дорогах до школи ідуть діти, які мусять “бристи по болотах” та в мокрому взутті сидіти на уроках. Не лише мешканці окремих вулиць мають такі проблеми щодо проїзду, а й жителі усього Хотіня. Ця дорога має важливе значення для наших мешканців, адже вона веде до старого та нового кладовищ”, — розповіла Марія Чижевська.

Так, як повноцінні ремонтні роботи не проводяться, люди самі взялись самостійно підсипати ями та прокопувати зливи з калюж до ставка, щоб на дорозі було менше води. Проте і це не завжди допомагає.

“Щорічно перед «водохрещем» по дорозі їде грейдер, який все те, що підсипали люди, згрібає, а на питання «для чого це?» вони відповідають: «для того, щоб була рівніша дорога та менше ям і болота», але насправді все стає ще гірше. Люди говорять: «якщо ще раз приїде грейдер, вони просто перекриють дорогу і не пустять його”, — каже мешканка Хотіня.

Також дівчина розповіла, що раніше жителі тутешніх вулиць звертались до голови громади, який оцінив ситуацію та вказав, що “громада повинна сама (за власні кошти) поставити фоси з виходом в озеро, щоб під час дощу було менше води на дорозі”. Однак такої можливості немає через вузькість дороги.

На сьогодні стан доріг ось такий:

Звертаємо увагу Калуської міської ради на вище описану проблему.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору