Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Малюнок Андрійка Сондея прикрашатиме привітання для церковних громад Калуської ТГ

Дванадцятирічний калушанин виготовив ліногравюру, яка буде зображена на Великодньому привітанні міського голови до церковних громад Калуської територіальної громади.

Ділиться Інформатор.

Юний художник є вихованцем мистецької студії “Ремесло”, де він займається під керівництвом Ольги Шпук. Вона розповіла, що на заняттях часто намагається давати дітям можливість малювати архітектуру рідного міста.

“Тут без обговорень, як не можна намалювати рідне місто. Я завжди кажу, що всі ці малюнки можна перенести на футболки, листівки, розмальовки й вони житимуть в інших формах популяризуючи рідне місто”, — ділиться пані Ольга.

Також мисткиня розповідає, що техніка — ліногравюра у якій виконав малюнок Андрійко є давньою з розряду штампово-друкарських та пішла від більш давнішої — ксилографії. Пояснює, що техніка полягає у вирізьбленні малюнку на спеціальному листі лінолеуму, котрий згодом покривають друкарською фарбою й відбивають на папері чи іншому матеріалі.

“Сама працюю у цій техніці вона не є дешевою, але маю можливість її подати дітям”, — зазначає жінка.

Є два способи вирізання ліногравюри — одноколірний та більш складний різноколірний. Малюнок міської ратуші Андрійко виконав другим способом.

“У кольоровій, вирізання відбувається в декілька етапів, кожен вирізаний шар це новий колір. Перш ніж вирізати потрібно чітко подумати що перше вирізати, як вирізати ну і плюс докласти до цього зусиль, бо різцем працювати не просто”, — розповідає майстриня.

Тепер витвір Андрійка Сондея прикрашатиме Великоднє привітання міського голови для церковних громад Калуської ТГ. Також мер особисто вручив подяку юному художнику.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору