Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 15 квітня

У цю суботу, 15 квітня 2023 року, в Україні триває 415-й день повномасштабного вторгнення рф. А ще сьогодні чимало визначних днів.

Ділиться Інформатор.

День боротьби з цукровим діабетом 1 типу на честь Джакиї Монік Фуртік

Це день підвищення обізнаності про діабет першого типу, хронічне аутоімунне захворювання, яке вражає мільйони людей у всьому світі. Джакия Монік Фуртік — це 13-річна дівчинка, яка померла через ускладнення діабету 1-го типу. Її родина заснувала у 2019 році День боротьби з діабетом 1-го типу на її честь, щоб підвищити обізнаність про цю хворобу та виступити за кращий доступ до медичної допомоги та підтримки для тих, хто живе з діабетом 1 типу. Також її мама заснувала фонд допомоги людям з діабетом.

Міжнародний день біомедичної лабораторії

Це щорічна подія, якою відзначають важливий внесок вчених біомедичних лабораторій в охорону здоров’я. Вони відіграють вирішальну роль у діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань, проводячи лабораторні дослідження, аналізуючи результати та надаючи точну та своєчасну інформацію постачальникам медичних послуг. Ці професіонали працюють за лаштунками, але їх робота є важливою для забезпечення точної діагностики та лікування захворювань.

День пам’яті “Титаніка”

“Титанік” — британський пасажирський лайнер, що затонув у північній частині Атлантичного океану 15 квітня 1912 року після зіткнення з айсбергом під час свого першого рейсу. Ця катастрофа забрала життя понад 1500 пасажирів і членів екіпажу, що зробило її однією з найбільш смертоносних морських катастроф в історії. Цей день не лише про вшанування пам’яті загиблих, він також надає можливість більше дізнатися про трагедію та її вплив на безпеку на морі, а також оцінити мужність і стійкість пасажирів і членів екіпажу.

День McDonald’s

Першу франшизу в 1955 році відкрив Рей Крок в Дес-Плейнс, штат Іллінойс. Однак історія створення McDonald’s почалася в 1940 році, коли брати Річард і Моріс МакДональди відкрили ресторан у Каліфорнії та зробили революцію в індустрії швидкого харчування завдяки своїй “системі обслуговування Speedee”. До 1954 року Крок, продавець, який продавав братам міксери, переконав їх дозволити йому відкрити франшизу, що він і зробив наступного року. Відтоді McDonald’s розширився до більш ніж 120 країн, пропонуючи меню, яке відображає місцеві смаки.

Закінчення Великого посту

Значне свято для усього християнського світу, яке відбувається у суботу перед Великоднем. Великий піст покликаний належно підготувати вірян до зустрічі Христової Неділі — Пасхи. Жорсткі обмеження розпочинаються за сорок днів перед святом. Протягом цього часу християни повинні відмовитися від певної їжі. У першу чергу це м’ясопродукти, молоко, риба, яйця. Їх не можна вживати як самостійно, так і у складі інших страв.

День музичних магазинів

Це свято відзначається щорічно третьої суботи квітня. Його започаткували американські магазини грамзапису у 2007 році.

День працівників кримінального розшуку

Щорічно 15 квітня Україна відзначає це професійне свято. Дата святкування обрана на честь дати створення в Україні секції судово-кримінального розшуку, що відбулося цього дня у 1919 році.

Всесвітній день мистецтва

Цього дня кожного року відзначається це міжнародне свято мистецтва та творчості. Дата святкування обрана на честь дня народження славетного Леонарда да Вінчі, адже найяскравіший представник мистецтва Відродження народився саме цього дня у 1452 році. Подію започаткувала Організація Об’єднаних Націй у 2012 році.

Міжнародний день екологічних знань

Організатори цього свята ставлять собі за мету поширення екологічних знань планетою. В цей день фахівці цієї галузі та люди, небайдужі до екологічного стану нашої планети, інформують громадськість про те, що відбувається у галузі екологічної безпеки як у межах конкретної країни, так і загалом у світі.

Український День навколишнього середовища (День довкілля)

Ця подія відзначається конкретними заходами — висадженням дерев, прибиранням сміття, очищенням водойм та іншими корисними справами.

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору