Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші може з’явитись мобільна медична бригада для ВПО

Напередодні у Калуську громаду завітала Олена Бородаєва, представниця французької неурядової організації, яка надає гуманітарну допомогу людям, які постраждали від стихійного лиха, економічної кризи та військових конфліктів.

Повідомляє Інформатор, посилаючись міського голову Калуша.

Організація “Прем’єр Уржанс Інтернасьональ” розпочала свою діяльність на Прикарпатті саме з Калуської громади. Зараз у планах реалізувати проєкт створення мобільної бригади для ВПО. У ній працюватиме лікар, медсестра, психолог, фармацевт та соціальний працівник.

“Лікар загальної практики може оглянути пацієнтів, виписати потрібні ліки, оформити направлення до вузького спеціаліста. Буде змога зробити кардіограму, аналізи на цукор, гемоглобін та холестерин. Бригада забезпечуватиме пацієнтів медикаментами. Фаховий психолог надаватиме консультації, соціальний працівник зможе допомогти визначити інші потреби людей та допомогти їх вирішити”, — ділиться, у дописі, міський голова.

Також у рамках діяльності проєкту запланована видача паліативних та гігієнічних наборів для усіх вразливих категорій населення, які проживають на території громади.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору