Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Івано-Франківщині двоє невідомих викрали 15-річну дівчинку та пограбували 3 підлітків

Підозрювані потрапили в квартиру шляхом обману і викрали дівчину. 

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні, 25 квітня, до надвірнянських правоохоронців звернулася 15-річна дівчина. Вона повідомила, що двоє невідомих чоловіків викрали її.Чоловіки під приводом взяття собаки на парування виманили потерпілу з помешкання. Погрожуючи фізичною розправою, змусили дівчину впустити їх до квартири, де було ще троє підлітків, віком 12 та 13 років. Мама дівчини на той момент була на роботі, а батько – на фронті.

Зловмисники вимагали віддати пітбуля. Однак, не знайшовши його в помешканні, фігуранти відібрали в неповнолітніх мобільні телефони та банківські карти. Після цього вони змусили дівчину сісти в автомобіль “Honda”, де утримували її проти волі. Потерпілу відвезли на околицю Надвірної, а там їй вдалося вийти з транспортного засобу та втекти.

Поліцейські з’ясували особи фігурантів. Це 27 – та 22-річні мешканці Коломиї. Чоловіки раніше не судимі. Після скоєння злочинів вони переховувались, їх розшукали в Коломийській ТГ. А відтак затримали в процесуальному порядку за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  •  ч. 4 ст. 189 (Вимагання, що завдало майнової школи в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою);
  • ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану);
  • ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини);
  • ч. 2 ст. 162 (Порушення недоторканності житла);
  • ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжний захід.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору