Інформатор Калуш

ТРЕШ

Поліція оштрафувала водія за затоноване скло автомобіля, але водій не захотів платити штраф та звернувся до суду

19 квітня суд виніс рішення за адміністративним позовом водія до Калуської поліції про скасування постанови у справі адміністративного правопорушення.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Водій звернувся до суду із позовом, мотивуючи його тим, що поліцейський виніс постанову про притягнення його до відповідальності за ч. 1 ст. 121 КУпАП та постановив стягнути з нього 340 грн штрафу.

Поліцейський чомусь вирішив, що водій нібито керував авто, на передньому склі якого було нанесене покриття, що зменшує його оглядовість та погіршує прозорість.

При цьому жодного дослідження властивостей лобового скла не проводилось, у тому числі й замірів прозорості. Припущення поліцейського є суб’єктивним висновком. Перевірка світло пропускної здатності повинна здійснюватись спеціальним приладом “Тауметром”, який повинен бути сертифікованим. Але поліцейський замірів властивостей лобового скла не проводив.

Вирішуючи спір по суті суд, врахував висновки Касаційного адміністративного суду Верховного суду, відповідно до яких, візуальне спостереження працівником поліції за порушенням ПДР не може бути доказом порушення.
Також, вина водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КУпАП жодними належними та допустимими доказами не підтверджується.

Суд також враховує, що в оскаржуваній постанові відсутнє посилання на будь-який доказ, який би підтверджував факт вчинення позивачем зазначеного правопорушення, як і відсутні свідки його вчинення.

Таким чином суд вирішив скасувати постанову поліцейського як неправомірну, а саме провадження закрити.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору