Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Калушани – “Автодор” — 1:0″ | вулиці Коновальця повернуть законну ширину

Минулого тижня з’явилося багато галасу щодо вулиці Коновальця у Калуші, а саме стосовно раптового звуження дороги від дитячої музичної школи до вулиці Фінської. Обуренню мешканців приватного сектору через який пролягає проблемний шматок дороги, не було меж. Багато деталей ми озвучили у матеріалі Хто з’їв півтори метра дороги на Коновальця?  Тоді ж стало відомо, що для розв’язання цього питання планується зібрання Координаційної ради у Калуській міській раді. 

Інформатор побував на засіданні й ділиться остаточним рішенням та цікавими фактами.

Нагадаємо, що в січні цього року, “Калуш автодор” після відновлення труб працівниками КЕКу на цьому відрізки почали проводити підготовчі роботи для відновлення дорожнього покриття. Ними була проведена очистка вулиці Коновальця від залишків старого асфальту грейдером. Проте, після їхніх останніх робіт на цій території дорога “втратила” 1,5 метра ширини. У соцмережах керівництво “Калуш автодору” аргументувало це тим, що “Даний відрізок дороги на вул. Коновальця знаходиться в приватному секторі й немає доцільності в ширині дороги 6 метрів. Щоб уникнути нових перекопів дороги для обслуговування мереж прийнято рішення звузити дорогу. Дані зміни не будуть завдавати незручності для автомобілістів та мешканців міста”.

Цей факт найбільше й обурив мешканців вулиці. Водночас на засіданні Координаційної ради стало відомо, що відповідних дозволів та проєктів на таке звуження у “Калуш автодору” не було. Це ж могло потягнути за собою наслідки іншого характеру.

“Якщо там встановлені бордюри на таку ширину, то “Калуш автодору” це може обійтися штрафом. Я після засідання можу перевірити”, — зазначив Слівінський Віталій, в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в івано-франківській області

Під час обговорення звучало багато інших варіантів розв’язання проблеми, наприклад встановлення знаку “Перевага руху”. Але цей варіант відкинувся практично відразу, оскільки пан Слівінський наголосив, що для розміщення такого знаку вулиця має надто довгу протяжність, і ще більше проти такого рішення відіграє перехід у вулицю Фінську з якої погана видимість для таких маневрів автомобілів.

Ще один цікавий варіант — звузити дорогу значно менше, всього на пів метра до 5,5 метрів замість 4,5 метра. Це могло б дати потрібну ширину для автоманеврів і комунікації залишаться за межами проїжджої частини. Проте і цей варіант також зазнав фіаско. Оскільки для цього потрібно створювати нову документацію і погоджувати новий проєкт вулиці.

Зрештою, після довгих дебатів та вагомих аргументів зі сторони Віталія Слівінського та Тараса Фіцака Координаційна рада дійшла спільної думки щодо ширини проблемного відрізку — дорогу відремонтують не звужуючи її. 

Рішення прийняли одноголосно.

Інформатор незабаром проінспектує чи повернулась на вулиці Коновальця законні 6 метрів ширини.

Стежте!

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

 

Нагору