Інформатор Калуш

ВЛАДА

Вирішення питання присутності московського патріархату в Калуші відклали на позачергову сесію

Дане рішення має логічне підгрунтя, яке було озвучено на сьогоднішній сесії Калуської міської ради. Нагадаємо, що вже не перший місяць довкола церкви на вулиці Грушевського, яка належить до конфесії московського патріархату, точаться публічні дискусії та вибудовується стратегія переходу на баланс нашої громади.

Ділиться деталями Інформатор.

Нагадаємо, що 11 квітня на пленарному засіданні депутат Калуської міської ради, отець і капелан Федір Мороз запропонував заборонити діяльність церкви на території громади. Вже 20 квітня цього року на сайті Калуської міської ради з’явилося рішення про намір розірвати договір з релігійною організацією Свято-Николаївської парафії Івано-Франківської Єпархії УПЦ. Проєктом рішення передбачено припинення договору оренди землі з московською церквою вже з 1 липня цього року.

Сьогодні на сесії Міської ради ця справа повинна була перейти на наступну сходинку вирішення. Проте, як повідомила з трибуни заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Надія Гуш, це питання вимагає прискіпливішого доопрацювання на обласному рівні.

“Йдеться про те, що на вищому рівні хочуть юридично доопрацювати остаточне рішення, щоб це стосувалося всього нашого регіону, а не тільки конкретної церкви. Наразі, текст звернення узгоджують з представниками Івано-Франківської обласної державної адміністрації, оскільки саме на рівні області приймають рішення про реєстрацію релігійних громад“, — повідомила пані Гуш.

Всі присутні депутати проголосували за те, щоб розглянути це питання на позачерговій сесії Міської ради, яка відбудеться за кілька тижнів. Як йішлося на сесії, їх винесуть на засідання позачергової сесії міської ради, яке планують орієнтовно за два тижні.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору