Інформатор Калуш

ВЛАДА

“російське геть!” — нарешті в Калуші не буде вулиці Пушкіна (і не тільки)

Після довгих дебатів влади, істориків та калушан, громадських голосувань у соцмережах нарешті сьогодні на рівні міського влади вирішили питання з ліквідації топонімів, що належать до культури країни-агресора. Тобто ніяких “пушкінів”, “лєрмонтових” etc. в Калуші більше не буде. 

Розповідає Інформатор.

Сьогодні на сесії Калуської міської ради депутати проголосували за остаточне перейменування восьми вулиць у нашому місті.

Тепер центральна вулиця Пушкіна стане вулицею Героїв України. Нагадаємо, що ще у грудні минулого року за таку назву проголосувало більшість калушан. Ми зафіксували це у матеріалі Вулиця Героїв України? — Калушани обрали нову назву вулиці Пушкіна. Також на цій вулиці нещодавно відкрили Алею Героїв.

Також перейменування торкнулося наступних вулиць:

вул. Глінки перейменована на вул. Кузьми Хобзея;
вул. Дружби – на вул. Петра Савчина;
вул. Іскри – на вул. Володимира Грабовецького;
вул. Ломоносова – на вул. Володимира Великого;
вул. Чайковського – на вул. Юлії Ганущак;
вул. Черняховського – на вул. Дмитра Паліїва;
вул. Чехова – на вул. Михайла Коломійця.

А от вулиці Менделєєва та Рилєєва декомунізація торкнулася інакше. Вони стануть продовженням вулиці Вітовського й просто отримають нову нумерацію, оскільки це надто маленькі та малозаселені вулички. Також їх назви буде виключено з відповідного Реєстру.

“Позитивом є те, що серед нових назв є імена відомих уродженців Калуша, адже в такий спосіб ми увічнюємо пам’ять про них.
Наступним етапом буде перейменування вулиць у селах нашої громади”, — прокоментували довгоочікувані зміни в Калуській міській раді.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору