Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В природному парку “Гуцульщина” вдалось “зловити” світлини диких тварин

Нещодавно працівники науково-дослідного відділу спільно з працівниками відділів рекреації та державної охорони здійснили експедицію територією Національного природного парку “Гуцульщина” та здійснили моніторинг ссавців.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Національний природний парк “Гуцульщина”.

Моніторинг ссавців є важливою складовою моніторингу біорізноманіття. Для ефективного та якісного спостереження за тваринами науковці НПП “Гуцульщина” використовують пастки, які надані Франкфуртським зоологічним товариством в Україні.

Власне, фотопастки — це пристрої, якими можна керувати дистанційно. Вони фіксують фото або відео під час спрацьовування датчика руху та/або тепла.

НПП “Гуцульщина” повідомляє: “Раніше в об’єктиви фотопасток потрапляли олень благородний, косуля європейська та інші мешканці лісу.”

Тваринний світ Національного парку “Гуцульщина” різноманітний — це зумовлено екосистемною строкатістю Карпатського низькогір’я. З рідкісних ссавців тут можна зустріти рись, кота лісового, тхора лісового, видру, горностая та зрідка — бурого ведмедя.

“Цей проєкт є частиною Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ). Федеральне Міністерство охорони довкілля і природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU) підтримує цю ініціативу опираючись на рішення, прийняті Німецьким Бундестагом.” — пишуть на сторінці НПП “Гуцульщина”.

До теми: Рись Станіслав: про життя в Карпатах.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору