Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

День прикордонника в Україні | 30 квітня

Тисячі чоловіків та жінок з прикордонної служби воюють за Україну на передовій, ризикуючи власним життям задля збереження кордонів, цілісності нашої країни та наближення до перемоги.

Розповідає Інформатор.

Указом Президента “Про день прикордонника України” від 27 квітня 2018 року було затверджене святкування із метою вшанування мужності, сміливості та героїзму захисників кордонів нашої країни.  З 2014 року прикордонники захищають наші рідні землі від вторгнення російських окупантів, а з початку повномасштабного вторгнення Росії — ще й боронять нас в гарячих точках фронту.

Всю силу і міць захисників кордону продемонстрував прикордонник з острова Зміїний, який зміг відстояти нашу честь, нашу свободу та наші державні кордони. Прославився він не тільки своєю відомою відповіддю, а й міцністю духу.

Ще з першого дня повномасштабного вторгнення прикордонники разом з іншими захисниками нашої держави боронили Київ, Харків, Маріуполь та інші пункти гарячих насильницьких боїв. Вони захищають наші кордони з того часу й до сьогодні, беруть участь в деокупації українських територій, захищають наші життя ризикуючи своїми.

Віддаємо шану захисникам кордону, які дбають про мир та спокій в нашій державі. Вітаємо з професійним святом й бажаємо сили та наснаги у нелегкій праці, яка надзвичайно важлива для національної безпеки.

Також вшануймо пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за наш спокій та за відродження нашої держави.

Слава Україні!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору