Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

ДТП у Хотіні, московський патріахат і дорога на Коновальця — Що ми читали у квітні?

Екватор весни пройдено. Позаду дуже насичений місяць, в якому громада боролася проти свавілля комунальників, московського патріархату, генерувала десятки цікавих ініціатив, збирала донати на ЗСУ та багато іншого. Ми традиційно зібрали все, що турбувало вас протягом всього цього часу. Тож, яким був квітень у Калуші?

Розповідає Інформатор.

За 30 днів квітня сайт Інформатора відвідали 80 484 нових читачів, загалом наші новини прочитали — 668 тисяч, а всього було написано понад 620 новин.

ДЕСЯТКА НАЙПОПУЛЯРНІШИХ ПУБЛІКАЦІЙ ЦЬОГО МІСЯЦЯ (за вашою версією) ВИГЛЯДАЄ ОТАК:

Мешканець Калуша покритикував Україну та запропонував СБУ знайти його

На початку квітня обдарований високим інтелектом хлопчина, що до війни мешкав у Калуші, а зараз проживає у Польщі, опублікував відеоповідомлення сумнівного з точки зору здорового глузду змісту. Що саме — читайте у матеріалі.

На Об’їзній у Хотіні трапилась смертельна ДТП

27 квітня, близько 20:00 на Об’їзній дорозі в житловому масиві Хотінь сталась ДТП за участі двох легкових авто та мотоцикла. Інформатор став очевидцем наслідків. Ще більше деталей ми незабаром розкрили у матеріалі Нові деталі ДТП у Хотіні.

“Вийшов на вулицю — готуй сушити взуття” | Який стан пішохідних доріг станом на 7 квітня 

Ви ще пам’ятаєте сніг у квітні? Ми точно ніколи не забудемо. Зафіксували цей треш саме у цьому матеріалі.

 

Військові пропонують передати Калуський храм УПЦ (МП) військовим капеланам

У відеозверненні військовослужбовці ЗСУ з Калуша виступили з пропозицією утворити у стінах храму рекреаційний центр для тих, хто прибуває з фронту. Роз’яснював Інформатор. А згодом з’явилась і свіжа інформація у матеріалі Вирішення питання присутності московського патріархату в Калуші відклали на позачергову сесію.

“Калуш хімічний” — 6 відеострічок про давній Карпатнафтохім

Калуський науковець Ярослав Куцій знайшов старі відеоролики, присвячені калуській хімічній промисловості, котрі покривались пилюкою на “полицях” архіву. Стрічки належать Львівській обласній телерадіокомпанії та знімались для телевізійних новин у 1960-1970-х роках. Усі відео зняті на 16-мм кіноплівку. Збереглись вони у Міському медіаархіві м. Львів. А ми поділилися.

“Ціна нашого спокою” | Алея Слави Калуського міського кладовища

Повітряні тривоги все менше турбують повітряний простір Прикарпаття, але війна не закінчилась. Наш спокій це результат жертви воїнів, котрі стоять на передовій. Даний фоторепортаж ми підготували для того, щоб пригадати людям про наші щоденні найвагоміші втрати та зафіксувати цей момент в історії.

“Калушани – “Автодор” — 1:0″ | вулиці Коновальця повернуть законну ширину

Минулого тижня з’явилося багато галасу щодо вулиці Коновальця у Калуші, а саме стосовно раптового звуження дороги від дитячої музичної школи до вулиці Фінської. Обуренню мешканців приватного сектору через який пролягає проблемний шматок дороги, не було меж. Багато деталей ми озвучили у матеріалі Хто з’їв півтори метра дороги на Коновальця?  Тоді ж стало відомо, що для розв’язання цього питання планується зібрання Координаційної ради у Калуській міській раді.Інформатор побував на засіданні й ділиться остаточним рішенням та цікавими фактами.

На черговій сесії Калуської міської ради затвердили новий дорадчий орган

Мова про Молодіжну раду. Нещодавно ми писали про те, що вона нарешті сформувалась і було обрано голову, а 27 квітня калуські депутати проголосували за її повноцінне функціонування. Тепер цей громадське формування офіційно братиме участь в покращенні нашого міста.

Пішохідний перехід, лежачий поліцейський і нова парковка — біля Ліцею №3 плануються масштабні зміни

26 квітня, на засіданні Координаційної ради Калуської міської ради з питань безпеки дорожнього руху на порядку денному було розглянуто кілька цікавих змін. Наприклад, про проєкт пішоходного переходу на вулиці Дзвонарській від ліцею до ринку та парковки й пішохідної зони навпроти ліцею. Деталі у матеріалі.

“російське геть!” — нарешті в Калуші не буде вулиці Пушкіна (і не тільки)

Після довгих дебатів влади, істориків та калушан, громадських голосувань у соцмережах нарешті сьогодні на рівні міського влади вирішили питання з ліквідації топонімів, що належать до культури країни-агресора. Тобто ніяких “пушкінів”, “лєрмонтових” etc. в Калуші більше не буде.

Також ми плідно попрацювали над розвитком нашого YouTube-каналу. Протягом квітня в нас вийшли такі репортажі:

Попереду ще багато цікавого! Залишайтеся з нами 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору