Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відродження заводу “Оріана” | Що планує новий менеджмент?

Фонд держмайна разом з новим керівництвом АТ «Оріана» та місцевою владою підготують Дорожню карту відновлення роботи підприємства вже до початку червня.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Фонд державного майна України.

27 квітня в Калуші відбулась нарада, на якій Фонд держмайна представив міській владі та Івано-Франківській облдержадміністрації нового очільника «Оріани» Руслана Кучерявого та поділився планами підготовки об’єкта до приватизації.

Перед в.о. директора підприємства поставлені конкретні задачі:

  • провести повну інвентаризацію всього майна, яке де-факто та де-юре належить підприємству, а також існуючих договорів оренди приміщень;

  • перевірити законність відчуження майна в попередні роки й розпочати повернення тих активів, які були незаконно виведені з-під контролю підприємства;

  • розробити Дорожню карту з поновлення видобутку та перероблення калійних руд з використанням сучасних технологій.

АТ “Оріана” знаходиться в Калуші та знаходиться в управлінні Фонду держмайна. В 90-тих роках “Оріана” була лідером української хімічної промисловості. На заводі виробляли поліетилен.

У 2002 році завод визнали банкрутом, а у 2004-му на базі його потужностей був створений Карпатнафтохім, що спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену. Після початку повномасштабного російського вторгнення Карпатнафтохім припинив свою роботу.

Вас також може зацікавити: “Карпатнафтохім” у ТОПі, але це ТОП найбільш збиткових компаній

За своїм основним профілем підприємство не працює вже дуже давно. Підприємство має великі борги, і щоб перетворити його на діючий актив та знайти інвестора ФДМУ розглядає можливість поновлення на підприємстві виробництва калійних добрив.

«Завдяки вдалому розташуванню заводу і потужній сировинній базі в регіоні є можливість відновити виробництво безхлорних калійних добрив. Разом з новим менеджментом підприємства та за підтримки місцевої влади Фонд спробує вдихнути в нього нове життя та одночасно буде шукати інвестора. Сьогодні ситуація на «Оріані» дійсно дуже складна, проте ми бачимо перспективи у його продажі та відновленні виробництва новим власником», — повідомив директор Департаменту корпоративних прав держави ФДМУ.

Читайте також: “Гроші не пахнуть” або “Кому війна, а кому замовлення” — чому “Карпатнафтохім” знову привертає увагу судів?

Для того, щоб перетворити завод на привабливий актив для інвестора Фонд держмайна розглядає можливість поновлення на ньому виробництва калійних добрив. Попит на них становить близько 2 млн тонн на рік, а щорічний імпорт до вторгнення становив приблизно $350 млн.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору