Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Золотий ключик” знову відкритий для дітей

Знову відкрили садочок, який з перших днів війни використовували як прихисток для людей, що тікали зі зруйнованих ворогом населених пунктів.

Розповідає Інформатор, покликаючись на мера міста.

Більше ніж рік дитячий садок був непристосованим для навчання, але натомість став прихистком для переселенців. Олег Савка вручив подяки колективу та працівникам закладу.

“Щира вдячність вам за підтримку та допомогу людям, які змушені були покинути власні домівки, та за створення комфортних умов для їх проживання.”, — пише Андрій Найда.

8 березня 2022 року колектив садочка зустрів перших 36 переселенців. Зазвичай вони приїжджали, залишались на декілька днів та рухались далі. За весь час садочок став прихистком для 253 внутрішньо переміщених осіб. А одночасно в садочку найбільше проживало 77 осіб.

“Від плачу і недовіри – до слів вдячності. Впродовж цього часу працівники й нові мешканці нашої громади здружилися. Разом плели маскувальні сітки, робили окопні свічки, проводили свята, готували кутю та великодні кошики. Оскільки було багато діток, то вихователі проводили розвиваючі заняття, працював психолог, запрошували керівників гуртків позашкільних закладів. Частина переселенців повернулася додому, інша – живе у новому прихистку, проте усі продовжують між собою спілкуватися.”, — додає мер міста.

Вже сьогодні в садочку відкрито 5 груп. За потреби кількість буде збільшено. Також за кошти місцевого бюджету та кошти благодійників приміщення було відремонтовано. Зокрема, пральню облаштовано за сприяння депутата обласної ради Ігоря Очкура, туалетні кімнати – Міжнародною організацією з міграції. А завдяки БО «Благодійний фонд «Мув Юкрейн» облаштовано два прихистки для ВПО у нашій громаді.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору