Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська делегація відвідала польське місто Горліце на знак подяки за допомогу військовим та ВПО

На запрошення бурмістра Горліце (Польща) Rafał Kukla Андрій Найда разом з дружиною, секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук, заступник міського голови Надія Гуш, керівник ПК “Мінерал” Алла Терещенко та заступник керівника ГО “Чисті серця Калуш” Ігор Кобута відвідали польське місто-побратим.

Розповідає Інформатор, посилаючись на мера міста.

Калуська делегація подякувала очільнику Горліце і його мешканцям за підтримку та допомогу. Від початку війни наші побратими з польського міста надавали значну благодійну допомогу військовим і внутрішньо переміщеним особам.

“Щиро вдячні за організацію відпочинку для дітей нашої громади, чиї батьки загинули на війні, або ж воюють.”, — пише Андрій Найда.

При зустрічі делегація домовилась із представниками польського міста про подальшу співпрацю в зазначених напрямках.

Участь у заходах в Горліце взяло багато іноземних делегацій, в тому числі й з Угорщини, які теж засуджують агресію та загарбницькі дії окупанта. Представникам Калуської громади вдалось домовитись з ними про співпрацю щодо розв’язання проблемних питань внутрішньо переміщених осіб та допомоги людям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Заходи у місті Горліце присвячені 108 річниці Горлицької битви, в якій полякам вдалось відкинути росіян майже до австро-рос. кордону. Було вшановано пам’ять солдат, які віддали своє життя за цю перемогу, в тому числі й українців.

На початку повномасштабного вторгнення в місті Горліце перебувало близько 4 тисячі українців-переселенців, а зараз — близько 1 тисячі. Частина з них проводить активну волонтерську діяльність. Дехто з них, на жаль, вже не може повернутись додому, та місто Горліце зустріло їх з готовністю допомогти.

“Щирість наших польських друзів вражає. За що їм щиро дякуємо і цінуємо цю дружбу! Кажуть, шо друг пізнається в біді. І дійсно, ми пізнали ще краще нашого друга — бурмістра Горліце Рафала Куклу, його команду й мешканців міста-побратима Горліце!”, — додає Андрій Найда.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору