Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Відбулась презентація фільму “Воїни світла”

Фільм присвячений історії подвигу двох молодих, мужніх воїнів Романа та Леоніда Бутусіних.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

На заході зібрались і дорослі, і діти. А також ті, кого об’єднало страшне горе — втрата найрідніших, яких забрала війна.

Режисер фільму, Віталій Чорненький, зазначив, що історія братів Бутусіних його по-особливому вразила: їх життя, велика любов до людей, до України та їхня трагічна загибель.

У документальному фільмі про Романа та Леоніда розповідають їх найрідніші — батьки, учителі, побратими. Показали у фільмі й місце, де загинули Герої, скропивши своєю кров’ю українську землю — с. Лукашівку на Чернігівщині. Найбільше глядачів вразили пропалена каска та прошитий кулями бронежилет, які були продемонстровані батьками загиблих героїв — Олег та Тетяна. Повідомляють, що речі братів Бутусіних зберігатимуться у музеї м. Києва.

“Завжди усміхнені, щирі, відчайдушні – такими назавжди житимуть у нашій пам’ять Роман та Леонід Бутусіни. Їх незламність, хоробрість, непоборний бойовий дух є прикладом воєнної звитяги! Кожен Герой, який загинув за Україну, має свою історію, на якій буде виховуватися не одне покоління українців.”, — пишуть на сторінці Калуської міської ради.

Слава Героям!

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору