Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Калуш автодор” ліквідував витік розсолів зі шламонакопичувача — Виконком надав паливо для робіт

На Калущині ледь не сталася екологічна катастрофа. Проте завдяки швидкості реагування силами комунальників загрозу для місцевих жителів було успішно ліквідовано. У зв’язку з цим відбулось позачергове засідання Виконавчого комітету Калуської міської ради.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Сьогодні, 5 травня, на порядку денному у Виконкомі поміж інших питань було розглянуто надання дозволу на паливо-мастильних матеріалів для “Калуш автодору” із міського матеріального резерву у розмірі 500 літрів. Головною причиною стало проведення ліквідації наслідки витоку розсолів зі шламонакопичувача в обвідний канал, що впадає у річку Кропивник.

Рішення членами виконкому було прийнято одностайно.

Як відомо з відкритих джерел, інцидент стався 2 травня близько 16:00. На місце витоку відразу було направлено працівників комунального підприємства “Калуш автодор”, а також було залучено 6 осіб та 2 одиниці техніки від Державної служби надзвичайних ситуацій. Також про промоїну було повідомлено власників технічної водойми – ТОВ “Оріана-Еко” і АТ “Оріана”.

До кінця дня витік було ліквідовано, а в наступні дні, 3 і 4 травня було укріплено дамбу та засипано промоїни на хвостосховищі №3.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору