Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Копав біля річки і накопав на статтю Кримінального Кодексу

Калуська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо жителя Спаської територіальної громади за фактом незаконного видобування піщано-гравійної суміші, яка належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

Ділиться Інформатор.

Йому інкримінована ч. 2 ст. 240 Кримінального Кодексу України.

За даними досудового розслідування стало відомо, що чоловік вантажив на причіп до колісного трактора піщано-гравійну суміш. Згодом під час її перевезення він був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Згідно з висновком експерта суміш, яку добував обвинувачений, являється некарбонатним піщаним ґрунтом з камінням і класифікується, як корисна копалина. Прецедент стався на березі річки Чечва, що в с. Спас Спаської ТГ Калуського району. Також у чоловіка не знайшлося відповідних дозвільних документів на видобування та перевезення природного матеріалу.

На колісний трактор, причіп за допомогою яких здійснювалося видобування корисних копалин та піщано-гравійну  суміш, під час досудового розслідування накладено арешт.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення чоловікові загрожує покарання  у вигляді штрафу від трьох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору