Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуському міськрайонному суді познайомились із новим складом присяжних

Калуська міська рада затвердила новий список присяжних в Калуському суді, позаяк попередня каденція присяжних добігає до кінця.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Зустріч у суді було проведено з метою роз’яснення особам, які залучатимуться до участі у здійсненні судочинства їхніх прав та обов’язків.

Олександра Кардаш, заступниця голови Калуського міськрайонного суду, виступила із привітальним словом та окреслила категорії справ, у яких братимуть участь присяжні. Суддя наголосила, що суд присяжних — це особлива форма здійснення державної влади, зокрема судової, безпосередньо громадянами шляхом їх участі у відправленні правосуддя.

Керівник апарату суду Світлана Костів зазначила, що присяжним, за час виконання обов’язків у суді, виплачується винагорода, яку розраховують відповідно до посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному Державною судовою адміністрацією України.

А головний спеціаліст із забезпечення зв’язків зі ЗМІ Олег Ониськів розповів про історичні передумови виникнення суду присяжних. Особливу увагу працівник суду акцентував на тому, що присяжні під час виконанні своїх обовязків у суді стають суб’єктами декларування. Саме тому, до 1 квітня, наступного за звітом року, вони зобов’язані подати до НАЗК декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Наприкінці зустрічі учасникам подякували за те, що вони виявили бажання брати участь у здійсненні правосуддя.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору