Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ліцеїсти Калуської громади боролися за першість у змаганнях від ДСНС

Професія рятувальника зараз посідає одну з найважливіших місць після тих, хто захищає нас на фронті. Багато рятувальників щодня рятують наші життя ще й тут, в тилу — рятують від пожеж, допомагають з ліквідацією ДТП та інше. Поміж іншого, тепер доволі частими стали акції для молоді, які навчають діяти правильно в екстренних ситуаціях. Також проводяться справжні змагання. На кшталт міжнародних змагань “Firefighter Combat Challenge”.

Розповідає Інформатор.

На території калуського підрозділу ДСНС сьогодні, 9 травня, пройшли змагання серед дружин юних рятувальників-пожежних. Участь взяло 5 команд з навчальних закладів Калуської територіальної громади. А саме з ліцеїв Долини, Болехова, Верхньої, Довгого Войнилова та Калуського ліцею №5.

Перед початком змагань Начальник Калуського підрозділу ДСНС Василь Микитин привітав учасників та побажав перемоги найсильнішій команді, яка, до слова, незабаром представлятиме Калущину на обласному рівні, а в разі перемоги там, ще і на міжнародних змаганнях у Республіці Польща.

Опісля капітани команд отримали завдання й гра почалась.

Юні рятувальники повинні були пройти окремі завдання на час. Наприклад визначити з ряду фотографій чи їстівні гриби та ягоди, зав’язати спеціальні вузли, надати першу медичну допомогу та багато іншого.

Також журі конкурсу окремо від процесу змагань оцінювали відео візитівки кожної команди та домашні завдання.

Опісля всі команди проходили естафетні змагання де повинні були пройти крізь смугу перешкод і загасити “умовне” полум’я.

Зрештою у фінал потрапили три команди в наступному порядку:

1 місце — Болехівський ліцей #1 “Академічний” команда “Незламні”.

2 місце — команда Калуського ліцею #5 “Fireman”

3 місце — команда Ясенського ліцею “Fireman”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору