Інформатор Калуш

ВЛАДА

Пандемія — все! | В Україні також закінчиться карантин — що кажуть в МОЗ?

Днями Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про припинення статусу пандемії. Тож на міжнародному рівні ситуація з сертифікатами, масками та іншими обмеженнями зміниться. Попри війну з росією Україну також чекає скасування обмежень, що стосувалися коронавірусу. Проте, не відразу. 

Детальніше розповідає Інформатор, посилаючись на колег з Івано-Франківська.

Ситуацію стосовно карантину в Україні прокоментував  під час спілкування з журналістами міністр охорони здоров’я України, Віктор Ляшко.

Очільник МОЗ повідомив, що влада вже переглядає постанову Кабміну щодо всеукраїнського карантину. На черзі підготовка до скасування даної постанови. Передбачається, що поступово зникнуть як протиепідемічні обмеження, так й інші дії, пов’язані з суб’єктами господарювання під час карантину.

Проте, наразі, різке скасування неможливе:

“Ми розглядаємо скасування всього цього. Однак до цього треба підготуватися. Зараз ми оцінимо стан готовності скасування всіх карантинних обмежень. Тому ми зараз проводимо внутрішній аудит і потенційно готуємося до того, щоб вийти з офіційною позицією і сказати, що карантин буде скасовано з такого числа“, — пояснив Віктор Ляшко.

До теми:  “Ковідні новини: що каже статистика?”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору