Інформатор Калуш

ВЛАДА

“Хочу, беру. Не хочу, не беру” — Кабмін оприлюднив нову автомобільну реформу стосовно автономерів

Реформи, які стосуються автомобілістів всієї України продовжуються. Такими темпами, незабаром і справді зможемо розмитнювати авто в “Дії”. Проте, поки що маємо справу з автомобільними номерами.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Верховну Раду України.

На сайті ВРУ з’явилася постанова Кабінету Міністрів  № 437 від 02 травня 2023 року. В ній присутні поправки стосовно статті 34 Закону України “Про дорожній рух”.

Дані зміни покликані спростити життя власникам авто. Наприклад, тепер:

  • “За бажанням власника державна реєстрація нового транспортного засобу може проводитися продавцем цього транспортного засобу (суб’єктом господарювання) на підставі заяви, поданої від імені власника, відповідно до договору купівлі-продажу”.

Тобто не потрібно ніяких нотаріальних доручень на реєстрацію авто від Власника, оскільки Власник відразу в договорі має право вказати особу (наприклад менеджера автосалону чи іншу особу), якій він довіряє зареєструвати його автомобіль.

  • “Якщо транспортний засіб не доставлятиметься до місця його державної реєстрації своїм ходом, номерний знак для разових поїздок або номерний знак “Транзит” видається його покупцеві за бажанням”.

Тобто, якщо на проданий новий транспортний засіб не видавався знак для разових поїздок або номерний знак “Транзит” — в акті огляду ТЗ та електронному реєстрі акту прийому-передачі ставиться позначка “Не видавався”.

Важливо пам’ятати, щоб зекономити власні кошти, що номерні знаки “Транзит” покупець авто буде отримувати ЛИШЕ за власним бажанням.

Даний закон вступає в дію вже 8 серпня 2023 року.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору