Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як ТОВ “ОЛВУД” розвиває свої потужності в Калуші?

ТОВ “ОЛВУД” — одна з організацій, яка здійснила релокацію бізнесу, та відтепер виготовляє двері у Калуші.

Ділиться Інформатор, посилаючись на мера міста.

Нещодавно було оглянуто виробництво, та навіть вдалось поспілкуватися з його директором Дмитром Штеренбергом.

Компанія розпочинала виготовлення дверей у Дергачах Харківської області в 1996 році. На початку війни було пошкоджено частину виробничих корпусів (їх було три), тому у червні прийняли рішення про переміщення. У вересні “ОЛВУД” вже був у Калуші. Проте була проблема з устаткуванням, яке знищили окупанти. Потрібен був час на його доставку з Європи. І тільки цього року, в лютому, компанія запустила виробництво. Зараз за місяць виготовляють до 5 тис. одиниць, що на половину менше, ніж було до повномасштабного вторгнення.

“Сьогодні підприємство займає дві виробничі площі: в одній з них виготовляють комплектуючі, а в іншій — самі двері”, — зазначає директор Дмитро Олексійович.

Товар і справді є якісним, адже на експорт йде до 70%, а до війни було тільки 40%. Наразі до виробництва залучено 90 працівників. 55 з них переїхали з Харкова, адже процес автоматизований, а навчання нових працівників займатиме багато часу. Решта — мешканці Калуської громади. Найближчим часом планується розширене виробництво, тому з’являться нові вакансії.

“Війна змінила життя багатьох. ТОВ «ОЛВУД» (торгова марка «Папа Карло») продовжує працювати, виготовляти якісний товар, відновивши свою діяльність практично з нуля. Тримати економічний фронт – важливо.”, — додає Андрій Найда.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору