Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші з’являться лавочки з перероблених пластикових кришечок

Калушани наповнили спеціальний контейнер у формі серця використаними кришечками для того, щоб дати їм нове життя.

Ділиться Інформатор.

Минулого місяця калуська влада на проспекті Лесі Українки встановила контейнер для збору пластикових кришечок. За цей час калушани встигли вдосталь наповнити “серце” та здати на переробку 41 кілограм пластику.

Після завершення збору працівники УЖКГ відвезли все в майстерню “EcoREactive” та обміняли на ламели з переробленого пластику для майбутніх лавочок. Начальник УЖКГ Тарас Фіцак ділиться, що планую їх встановити вже до Дня міста:

“Ми розуміємо, що є два тижні запасу. За цей час ми плануємо: закупити метал, зварити каркас, пофарбувати його та встановити ламели. За два тижні, до Дня міста, ми точно їх встановимо в Калуші”.

Комунальники отримали 4 набори, котрі складаються з 14-ьох пластин у кожному. Те, якого формату будуть лавочки, зі спинкою чи без, Тарас Фіцак каже, що ще визначаються. Та додає, що використання дощок і кількість готових виробів напряму залежить від того, якого вона буде формату:

“Одну точно встановимо біля серця, а далі будемо приймати рішення. Є багато варіантів, але все ж таки хотілось би почути думку громади. Ми відкриті та готові до співпраці з цього питання

Надіємось, що інтенсивність мешканців не зменшиться і це не останні лавочки, які з’являться у нас.”.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору