Інформатор Калуш

ТРЕШ

22-річний юнак їздив Калушем з підробленим Румунськими документами

8 травня суд розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачуваного у пособництві в підробленні посвідчення водія, а також його використання.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Перебуваючи в липні 2021 року у Бухаресті юнак придбав в громадянина Румунії підроблене місцеве посвідчення водія зі своїм іменем. Українець надав чоловіку свою фотокартку та знімок власного підпису. За підробку та отримання документів прав категорії “B” він заплатив йому 200 доларів США. Після отримання підроблених прав хлопець користувався ними у власних потребах.

11 квітня 2023 року за недотримання правил дорожнього руху працівники поліції зупинили його у Калуші. У процесі перевірки документів в правоохоронців виникла підозра, що водійське посвідчення підроблене.

“Після проведення судової експертизи виявилось, що посвідчення водія Permis de Conducere, Romania за способами нанесення зображень та елементами захисту не відповідає посвідченням водія, які знаходяться в офіційному обігу”, — пишуть на сторінці суду.

Під час судового засідання хлопець визнав свою провину повністю та розкаявся у вчиненому. Також просив суворо не карати. Розглянувши матеріали справи та допитавши обвинувачуваного, суд виніс рішення про призначення йому покарання у формі штрафу розміром в 10 200 гривень.

У матеріалах рішення також додають:

“Підроблене посвідчення водія Permis de Conducere, Romania, — знищити, а також стягнути з юнака на користь держави витрати за проведення судової експертизи в розмірі 2 868 гривень.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору