Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Поезія знову зазвучала в оселі Франка — як це було?

Нещодавно ми анонсували реєстрацію на поетичні читання, які організовували “Музейно-виставковий центр Калуської міської ради”. Всі охочі майстри слова врешті зібралися і повернули в музей-оселю родини Івана Франка поетичні вібрації. 

Розповідає Інформатор.

Захід відбувся в четвер, 11 травня о 15:00 у вищезгаданому музеї, який знаходиться у мікрорайоні Підгірки, за адресою вулиця Івано-Франківська, 22.

Хоч локація і не в центрі міста, проте, щоб почитати свої творіння зібралося багато поетів. Це Тетяна Швець, Марія Процишин, Галина Бойко, Надія Завадецька, Богдан Нетяга, Софія Сушко, Вікторія Дідошак, Любов Матіїв, Богдан Сімків та Оксана Максим’як.

Поетичні читання розпочала цим віршем наукова співробітниця Леся Кирилович. Присутні вшанували пам’ять героїв, які загинули за Україну. З вітальним словом до учасників мистецького заходу також звернулася головна зберігачка фондів КЗ “Музейно-виставковий центр КМР” Оксана Кондратенко.

Кожен розповідав про себе та читав підготовлені вірші. Наймолодшій учасниці – 14 років, найстаршій – понад 80, їхні вірші про любов, про страх і глибоку віру, і про безмежну любов до України.

“Години читання поезії пролетіли швидко, з’явилося спільне бажання зустрітися знову. Отож, слідкуйте за анонсом – наступні поетичні читання будуть влітку, на природі”, — поділилися організатори.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору