Інформатор Калуш

ТРЕШ

В Україні суд вперше виніс вирок митрополиту УПЦ (мп)

Високопоставлений клірик УПЦ (мп) визнав вину в інкримінованому йому злочині.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на СБУ.

За зібраними матеріалами СБУ екскерівник Кіровоградської єпархії митрополит Іосаф разом з секретарем публічно схвалювали захоплення росією частини території України та на користь країни-агресора розпалювали міжрелігійну ворожнечу.

Також за даними розслідування підозрюваний священнослужитель входив до найближчого оточення московського патріарха кіріла. З ним він постійно підтримував контакт, навіть після 24 лютого 2022 року, та координував підривну діяльність проти України. З московськими кураторами він контактував у форматі письмових циркулярів та особистих зустрічей на території т.зв. рф. До злочинних дій митрополит й залучив свого секретаря:

“За їх дорученням у церквах релігійної громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях країни-агресора. У цих книгах російські «автори» ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим”, — діляться на сторінці СБУ.

Під час обшуків на території єпархії було виявлено документи із доказами листування з московськими кураторами та велику кількість проросійської літератури. На суді обвинувачувані визнали свою вину та підтвердили усю зібрану доказову базу СБУ.

Обом суд виніс рішення за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України у формі 3-ьох років позбавлення волі з іспитовим терміном у 2 роки. Додатково їм тепер 1 рік заборонено обіймати посади керівників релігійних управлінь та єпархій.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору