Інформатор Калуш

ГРОШІ

“Апетитно і невтридорого!” — скільки вартує сало на ринках Калуша?

Нещодавно ми натрапили на моніторинг цін на продукти від Міністерства фінансів України. І звернули увагу на один з наших улюблених м’ясних продуктів — сало. Згідно з офіційними даними ціни на нього сягають подекуди ледь не “космічних” 260 грн за кілограм. Цей факт наштовхнув нас перевірити ціни у нашому рідному місті й заспокоїти ваші й наші гаманці. 

Скільки ж коштує сало в Калуші — розповідає Інформатор.

Спершу ми ознайомились з загальною статистикою, цінами в динаміці по Києву та по сьогоднішньому дню:

А після цього відвідали головні ринки Калуша — Муніципальний, який знаходиться на вулиці Олени Пчілки між ТЦ “Сахара” і АЗС “Аміс Energy” та Центральний на вулиці Дзвонарській.

На Муніципальному ринку ми знайшли всього дві торгові точки де можна придбати цей делікатес. В першій нам запропонували домашнє сало за ціною 105 грн за кілограм. У другій точці свіжого чи соленого сала ми не знайшли, проте нам запропонували почастуватися закопченим у спеціях салом за ціною 170 грн за кілограм. До речі, в цій точці продажу займаються підтримкою ЗСУ.

“Ми навіть надсилаємо таке салко нашим захисникам на передову. Там його дуже люблять і просять ще”, — зазначила продавчиня.

На Центральному ринку нас очікувала кардинально краще ситуація з вибором м’ясопродукти. За словами усіх продавців у манежі, яких знаходиться в самому центрі ринку закуповують сало на Тернопільщині. Проте, ціни на один і той самий продукти різні.

Наприклад в одній з яток можна купити три види сала — шматками, нарізане на шкварки і топлене. За 100, 80 і 100 грн, відповідно:

В наступній ятці всього два види — на шкварки і на шкірі. За 50 і 60 грн, відповідно.

А в останній ціни були трошки вищими — 150 грн за кілограм домашнього сала і 50 грн за нарізане на шкварки.

В наступному матеріалі Інформатор поділиться з вами цінами на сало в супермаркетах Калуша 😉

Стежте.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору