Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Відразу видно чиє авто!” — Кабмін дозволив залишати номерні знаки на авто після перереєстрації, але…

Не встигли ми натішитись автомобільній реформі, про скасування обов’язкових транзитних номерів, як до нас поквапилися ще цікавіші новини. Відтепер, якщо авто змінює власника, то не треба платити за нові номери у сервісному центрі МВС. Але є нюанс.

Розповідає Інформатор, посилаючись на колег з Коломийської редакції.

Кілька тижнів тому, 2 травня, у Кабінеті Міністрів було ухвалено постанову, яка підтверджує той факт, що у зв’язку під час перереєстрації на нового власника можна залишити закріплені за транспортним засобом номерні знаки.

Щодо платних номерних знаків держреєстрації — то їх можна передавати тільки за умови повторної оплати вартості у сервісному центрі МВС.

“Відтак у разі перереєстрації транспортних засобів, за якими вони закріплені, через зміну їх власників, коли покупець виявить бажання отримати ці ж платні номерні знаки, то йому потрібно буде сплатити їх вартість сервісному центру МВС. Крім передачі такого номерного знака між родичами – іншому з подружжя, батькам, дітям – тим, з ким можна підтвердити зв’язок документом. У разі, якщо номерні знаки із визначеною комбінацією цифр залишаються за авто, яке переходить родичам, – сплачувати за них ще раз не вимагається, — прокоментували в Кабміні.

Такі зміни зокрема вносяться і для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок “Дія” або через Електронний кабінет водія, була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору