Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Полуниця і шкідники” — як вберегти рослину від комах?

Полуниця — саме та культура, яка потребує багато уваги. Важливо ретельно доглядати за рослиною: якоюсь мірою навіть забезпечити її комфорт у вирощуванні та захистити її від шкідників.

Ділиться Інформатор.

Врожай полуниці дуже легко може скоротитись через різноманітні хвороби, плісняву чи шкоду комах. Саме тому профілактична обробка кущів є дуже важливою, і проводити її варто саме в період вегетації — до початку цвітіння та після збору врожаю. Якщо ж шкідники з’явились в період цвітіння чи формування плоду — доводиться боротись зі шкідниками.

Принести шкоду полуниці можуть такі комахи: мураха, слинява пінниця, суничний кліщ, сунична нематода, личинка хруща та малиново-суничний довгоносик. Псують врожай і слимаки.

Калуські продавці спеціальних препаратів для захисту від комах розповідають, що захистити полуницю можна різними способами.

Здебільшого радять обробляти полуницю ще до початку цвітіння або вже після збору врожаю. Але обробити рослину можна і під час її цвітіння або плодоношення.

Один із калуських продавців спеціальних речовин для захисту дерев, кущів та городини розповів про системний інсектицид нового покоління, який має високу ефективність та діє досить швидко незалежно від погодних умов. Назва такого препарату — “Актара”. Речовина захищає оброблену рослину протягом 24 днів. Застосовують препарат в боротьбі з такими комахами: дротянка, капустяник, личинка хруща, колорадський жук, хрестоцвіта блішка, довгоносик, попелиця, трипс та цикадка.

В іншому магазині нам розповіли про препарат “Фундазол”, який має захисну дію. Використовують його як для боротьби з хворобами, так і в профілактичних цілях.

В більшості магазинів з насінням та спеціальними препаратами нам радили “Світч”. Такий фунгіцид також виконує дві дії: забезпечення подвійного впливу на збудника хвороби та надійний захист рослини.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору