Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

ТОП-5 пісень українців на Євробаченні

Минуло 19 років з моменту другого виступу та першої перемоги України на Євробаченні. Наша держава частий, практично постійний гість міжнародного музичного конкурсу. Цьогоріч нам не вдалось повторити свій тріумф, проте ми пам’ятаємо дні співочої слави.

Інформатор пропонує згадати 5 виступів українських команд на Євробаченні та проникнутись ностальгією.

Почати варто з винуватця річниці. Виступ Руслани виявився настільки знаковим і запальним, що не лише вразив глядачів по всьому світу, а й вплинув на музичне світосприйняття цілого покоління українців. Рекомендується до перегляду, особливо тим, хто народився після її виходу.

Черговий танцювальний виступ у виконанні сценічного альтер-его Андрія Данилка. Особливо смішив та тішив момент зі звучанням приспіву, у якому прослуховується практично чітке “russia goodbye”. Останні два роки ця фраза актуалізувалась як ніколи.

Ще один красивий виступ з вражаючою грою світла та сценічними елементами. Прекрасна та сексуальна пісня про плин часу. Важливо: Марія розповіла усім про “Tiktok” ще до його загальної популярності (жарт).

Пісня, з якою Джамала поїхала на Євробачення потужна і зворушлива водночас. Емоційний порив з відлунням кримсько-татарської трагедії минулого століття. Історія повна сліз, як і музика.

Чудовий приклад успіху етнічної музики на Євробаченні. Українці вміло обіграли народний мотив, етноінструменти та якісну електроніку в купі з мелодичністю української мови. Це і принесло їм любов публіки і тодішніх переможців з Італії.

Слухайте і ностальгуйте!

Остап Лагойда

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору