Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші провели обстеження озера, що біля храму УПЦ (мп)

Таку ініціативу подала організація “Права та Порядку” в рамках реалізації проєкту “Покращення стану водозаборів та стійкості до змін клімату в Україні”.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на ГО “Права та Порядку”.

Обстеження проводилось з метою визначення стану та показників води і їх відповідність нормам. Також було здійснено пошук джерел забруднення озера для подальшого їх усунення. Забір води для лабораторного аналізу проводили за участі представників влади Калуської ТГ.

На місці фахівці Калуської міської ради поділились, що водойма утворилась понад 80 років тому на місці замуленої місцевості. Загальна її площа становить 0,2081 га, а ділянка на котрій знаходиться об’єкт розміром 1, 2897 га. Перебуває усе на балансі міста та має затверджену технічну документацію.

“Важливим фактором є те, що раніше на цьому об’єкті не проводились жодні дослідження. Відтак, завдяки даній програмі, ми матимемо можливість отримати гідроморфологічні, біологічні, хімічні, фізико-хімічні дані, а також визначити загальний рівень засміченості та замулення”, — зазначив керівник проєкту Микола Турик.

Депутат Калуської міської ради Дмитро Вальнюк також додав, що з 2010 року територію міста оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації, тому обов’язково потрібно проводити аналіз стану води:

“Звісно, малоймовірним є те, що в даній водоймі лабораторні дослідження покажуть наявність елементів чи сполук калійно-магнієвого складу. Однак, запит в мешканців міста на визначення стану та якості води є надзвичайно високим. Попри це, дана місцевість має значний рекреаційний потенціал”.

Ділянка перебуває біля церкви Святого Михаїла УПЦ (мп). Раніше військовий капелан Федір Мороз ділився, що церква може стати хорошим рекреаційним центром для військових, оскільки біля неї знаходиться це озеро.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору