Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що чекає на московський патріархат у Калуші?

На пленарному засіданні депутат Калуської міської ради Федір Мороз запропонував заборонити діяльність церкви на території громади.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Pravda.if.ua.

За словами депутата функціонування московського патріархату на території громади створює підґрунтя для духовної та військової окупації, а також є докази сприяння церкви державі-загарбнику. Також запропонував розірвати договір постійного користування землею та провести розслідування, тому що є інформація про захоплення громадою комунальної землі.

Стосовно церкви Миколая Чудотворця, то він озвучив ініціативу військового Володимира Павліва, який у відеозверненні з передової запропонував передати її військовим капеланам й створити на її території духовний реабілітаційний центр.

Про це більше у матеріалі: Військові пропонують передати Калуський храм УПЦ (МП) військовим капеланам.

На завершення виступу запропонував звернутися до вищих інстанцій, а саме до Верховної Ради України та Ради національної безпеки й оборони з заявою заборонити УПЦ МП в Україні та звернутись до керівництва Івано-Франківської ОВА про скасування статуту і держреєстрації громади церкви в Калуші.

Відповідно до звернення міський голова доручив управлінню комунальної власності попрацювати над питанням розірвання договору, а управлінню культури зайнятись підготовкою документів про анулювання реєстрації релігійної громади та статуту.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору