Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуську громаду запросили на підписання меморандуму із містом Візеу (Португалія)

19 травня відбулась онлайн-зустріч із заступником президента муніципалітету Візеу (Португалія) Педро Осоріо.

Розповідає Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Мер міста, заступник міського голови Богдан Білецький, начальник управління економічного розвитку міста міської ради Юрій Соколовський, заступник начальника управління — начальник відділу підприємництва та грантів управління економічного розвитку міста міської ради Тетяна Сеньків та голова правління громадської організації “УФРА” Наталія Захарова взяли участь в онлайн-зустрічі із Педро Осаріо.

На зустрічі були презентовані громади та їх переваги. Калуська міська територіальна громада отримала запрошення відвідати португальське місто Візеу для підписання меморандуму про побратимство й співпрацю та для обговорення деталей тісного партнерства.

Проєкт Меморандуму був попередньо узгоджений меріями двох міст ще 27 квітня 2023 року на сесії Калуської міської ради. Метою Меморандуму є зміцнення зв’язків, дружба у сфері культурного, соціального, освітнього, економічного, інформаційного та туристичного обміну для розвитку обох громад. Співпрацювати міста почали ще наприкінці минулого року.

Саме в такий складний для України час, у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення, португальське місто протягнуло “руку допомоги”. Зокрема, прийняло декілька калуських сімей та громадян, а також проводить гуманітарну кампанію, спрямовану на збір різноманітних товарів для населення Калуської громади.

“Впевнені, що наша співпраця забезпечить реалізацію нових ініціатив та проєктів у найрізноманітніших сферах діяльності.”, — додають на сторінці міської ради.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору