Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Калуші представили регіонального консультанта від проєкту “Муніципалітети на шляху до європейського Союзу”

У Концертному залі відбулась зустріч за участі членів та очільників Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України для представлення регіонального консультанта.

Розповідає Інформатор.

Консультувати громади щодо розвитку та модернізації процесів у Калуському районі буде Ірина Крамчанінова. З початку повномасштабного вторгнення юристка евакуювалась разом з сім’єю з Харкова і тепер живе у Калуші. Вона понад рік волонтерить у ГО “Чисті серця Калуш”.

Метою проєкту є забезпечення розвитку місцевого самоврядування через взаємодію, координацію та співпрацю територіальних громад Івано-Франківської області за європейськими стандартами.  На зустрічі також обговорили напрями у співпраці з регіональним консультантом. Виглядають вони наступним чином:

  • участь у розробці та впровадженні документів стратегічного планування територій;
  • підготовка та супровід проєктної діяльності щодо залучення регіональної та міжнародної технічної допомоги, інвестицій, в тому числі приватного капіталу;
  • робота над розширенням можливостей ОМС у налагодженні міжнародного співробітництва, партнерства між муніципалітетами;
  • розвиток громадського сектору у громадах;
  • виокремлення, обговорення та допомога у розв’язанні проблемних питань;
  • аналітична діяльність: моніторинг, збір та аналіз даних;
  • просвітницька та освітня діяльність, розвиток експертного потенціалу;
  • консультаційна та методична допомога працівникам ОМС.

На зустрічі й визначили найпріоритетніші питання для громад Калуського району це створення стратегії розвитку. Наразі тільки 8 з 13 громад району мають визначений план розвитку. Голова асоціації Руслан Марцінків поділився, що попри результат сам процес створення стратегії покращує комунікації у громаді. У відповідь керівниця ГО “УФРА” Наталія Захарова наголосила, що стратегію мають розробляти люди на місцях, які активно залучені до життя громади.

Була й присутня Мар’яна Ковальчук, яка реалізовує інтерактивні меморіальні дошки полеглим Героям спільно з проєктом “Bank of memories”. Жінка наголошувала, що керівництво деяких громад не йде на зустріч.

“Завдяки тим людям які поклали життя ви тут зараз знаходитесь на посадах. Ці хлопці творять історію. Подайте зустрічну руку”, — наголосила жінка.

Присутні представники громад обмінялися контактами й пообіцяли налагодити співпрацю з проєктом.

 

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору