Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші відкрили інтерактивну меморіальну дошку полеглому Миколі Голікову

Пам’ять про уродженця Добрівлян увічнили в цифровому пам’ятнику.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Микола Голіков у 2014 році брав участь в Революції Гідності, а після закінчення відразу вступив у батальйон “Айдар” та брав участь у бойових діях в зоні ООС. Згодом потрапив у полон та був визволений.

Після цього проживав у Києві, та після повномасштабного вторгнення вступив до лав Тероборони. Був рядовим солдатом ЗСУ, стрільцем 2 взводу 3 роти при Голосіївському терцентрі комплектування.

У квітні 2022, при обороні Києва, він отримав 10 кульових поранень та пережив 18 операцій. Попри старання лікарів врятувати воїна він загинув 16 квітня 2022 року. Йому було тільки 28 років.

“Щирий, відкритий, мав багато планів, які, на жаль, не встиг реалізувати… Бо найбільше любив Україну, за неї і поклад душу і тіло.. Вся історія життя та подвигу воїна – у QR-коді, який розміщений на пам’ятній дошці. Пам’ять про Героя житиме вічно у наших серцях, у майбутніх поколіннях!”, — пишуть на сайті міської ради.

19 травня, на його честь встановили інтерактивну меморіальну дошку у Калуському політехнічному коледжі, де він навчався.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору