Коломия До сайту

На території фахового коледжу готують прихисток для ВПО

У новому шелтері зможуть проживати студенти коледжу зі статусом ВПО, їхні родини, а також викладачі релокованого Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Для облаштування прихистку провели капітальний ремонт корпусу фахового коледжу.

“За пів року в корпусі від підвальних приміщень до даху зроблені якісні ремонтні роботи. Тут обладнані душові, санвузли, кухня, є точка доступу до мережі Інтернет, у подальшому передбачено встановлення кондиціонерів”, — розповів директор закладу Ярослав Яців.

Приміщення розраховане на 46 осіб. Для забезпечення комфортних умов коштом обласного бюджету прихисток забезпечили: новими меблями, мікрохвильовими печами, пральними машинами, тостерами, чайниками тощо.

“Наразі обласною військовою адміністрацією у рамках обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022-2026 роки розробляються заходи із забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб на теренах нашої області. Крім того, за словами посадовиці, фінансову підтримку для прихистку готові надати й міжнародні організації-донори”, — пишуть на сторінці облдержадміністрації

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com