Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Ліцеї №6 відкрили чотири нові інтерактивні дошки з полеглими героями | ФОТО

Інтерактивні меморіальні дошки продовжують з’являтися на фасадах будинків та шкіл в нашій громаді. Це сумна реальність, проте, це безцінний артефакт, який допоможе пам’ятати. Пам’ятати тих, хто захищав нашу країну до останнього подиху.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 24 травня, о 12:30 у Калуському ліцеї №6 зібралося декілька сотень калушан — батьки загиблих героїв, учні Ліцею з батьками, міський голова з заступниками та небайдужі містяни, щоб відкрити чотири меморіальні інтерактивні дошки з калушанами, які загинули в російсько-українській війні — Зіновієм Кінашем, Віталієм Самсоненком, Андрієм Кисиличаком та Андрієм Приставським. 

Після офіційного відкриття дощок до чину освячення пам’ятних знаків було запрошено святих отців калуських парафій — Степана Скібіцького та Федора Мороза.

“Сьогодні, біля цієї школи, ми вшановуємо пам’ять тих прекрасних воїнів, які закінчили цю школу. Пам’ять про них буде жити не одне десятиліття. Пам’ять живе у нас і буде жити в наступних поколіннях. Слава нашим Героям! Слава Україні!”, — додав після молитви отець-капелан Федір Мороз.

Пізніше усі присутні вшанували хвилиною мовчання Зіновія Кінаша, Віталія Самсоненка, Андрія Кисиличака та Андрія Приставського.

Також до слова був запрошений голова міста:

“Імена ще чотирьох Героїв російсько-української війни увічнено в цифрових пам’ятниках. Кожен з них на боротьбу з ворогом став у різних час. У різний час загинули. Та об’єднує їх одне — любов до України!”, — наголосив очільник Калуша.

Також ви можете переглянути стрім з урочистого відкриття інтерактивних меморіальних дощок.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору