Інформатор Калуш

ТРЕШ

Голова правління АТ “Івано-Франківськгаз” підозрюється у розкраданні державного майна

Також за матеріалами Служби Безпеки України повідомили про підозру ще двом “колегам” з інших областей, які фігурують у “справі Фірташа”.

Розповідає Інформатор.

Під час проведення розслідування правоохоронці задокументували злочинну діяльність голів правлінь АТ “Івано-Франківськгаз” та АТ “Сумигаз”.

Начальникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На підставі зібраних Службою безпеки доказів, керівникам п’яти облгазів уже обрали запобіжний захід: тримання під вартою або внесення відповідної застави. Йдеться про керівників:

  • АТ “Закарпатгаз” (169 млн грн)
  • АТ “Хмельницькгаз” (228 млн грн)
  • АТ “Вінницягаз” (186 млн грн)
  • АТ “Львівгаз” (155 млн грн)
  • АТ “Дніпропетровськгаз” (160 млн грн)

Раніше Служба безпеки спільно з БЕБ викрила масштабну схему привласнення державного газу на мільярди гривень: посадовці “облгазів Фірташа” розкрадали кошти, які виділялися на закупівлю блакитного палива для обігріву осель українських громадян.

Дев’ятьом фігурантам, включно з Фірташем, повідомили про підозру. П’ятьох з них, які наразі переховуються за кордоном, мають оголосити в міжнародний розшук.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми. Розслідування триває. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ спільно з Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Олег Вітковський

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору