Сезон полуниці вже почався, а це означає, що потрібно занотувати декілька літніх ідей приготування страв із соковитою ягодою!
Інформатор ділиться з вами рецептами.
СИРНІ КУЛЬКИ З ПОЛУНИЦЕЮ
Інгредієнти:
- пісочне печиво — 200 г
- вершкове масло — 90 г
- домашній сир — 150 г
- 2 ст. л. цукрової пудри
- полуниця — 150 г
- кокосова стружка — 20 г
Приготування:
Спершу ламаємо печиво на частинки та подрібнюємо його у блендері до крихт. Далі — висипаємо його в миску, додаємо розтоплене масло та перемішуємо. І тільки після цього слід додавати сир і цукрову пудру.
Відщипуємо невеликий шматок тіста, яке ви щойно приготували, робимо з нього шар, за розміром як волоський горіх, та робимо з нього тонке коло з допомогою скалки для тіста. Всередину ставимо вимиту ягоду та загортаємо її в тісто, формуючи кульку. А готові кульки обвалюємо в кокосовій стружці, після чого ставимо в холодильник на 20 хвилин. Перед подачею можна полити шоколадом або згущеним молоком.
ПОЛУНИЧНИЙ КВАС
Інгредієнти:
- полуниця — 100 г
- вода — 1 л
- цукор — 150 г
- імбир — 10 г
- сухі дріжджі — 1,5 ч.л.
Приготування:
Подрібнюємо полуницю в блендері. Дріжджі розмішуємо в склянці теплої солодкої води (її має бути небагато). Розмішуємо, доки не з’явиться пінка. У решті води розмішуємо полуничне пюре, яке ми вже підготували, імбир та цукор, після чого додаємо воду з дріжджами. Важливий аспект: вода не повинна доходити до краю посудини. Ємність слід накрити гумовою рукавичкою та залишити на дві доби при кімнатній температурі. Після цього — перелити в пляшку, яка щільно закривається. Такий напій слід зберігати в холодильнику.
ГАРЯЧІ БУТЕРБРОДИ З ПОЛУНИЦЕЮ
Інгредієнти:
- 20 скибок нарізаного французького багета
- 2 ст. л. м’якого вершкового масла
- нарізана скибочками свіжа полуниця — дві чашки
- ¼ чашки цукру
- можна додати трохи йогурту або сметани, горіхів
Приготування:
Змащуємо шматки багета вершковим маслом. Далі слід викласти їх на форму для запікання та поставити в нагріту духовку на 2-3 хвилини. Після цього викладаємо полуницю на багети та посипаємо їх цукром (перед цим можна додати на тости йогурт або сметану). Знову ставимо в духовку на 3-5 хвилин.
КРАМБЛ З РЕВЕНЕМ І ПОЛУНИЦЕЮ
Інгредієнти:
- полуниця — 450 г
- ревінь — 3 стебла
- цукор-пісок — 300 г
- борошно — 200 г
- вівсяні пластівці — 50 г
- охолоджене вершкове масло — 125 г
- волоські горіхи — 50 г
- крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.
Приготування:
Вимиту полуницю та стеблинки ревеню нарізаємо, викладаємо в форму та присипаємо цукром (беремо тільки 150 г) і крохмалем. Борошно розтираємо з маслом в крихту і засипаємо полуничною масою. Крамбл слід запікати 30 хвилин при 200 градусах. Подавати можна з вершками або морозивом.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com