Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ягідний настрій” — що приготувати з полуниці? | Рецепт

Сезон полуниці вже почався, а це означає, що потрібно занотувати декілька літніх ідей приготування страв із соковитою ягодою!

Інформатор ділиться з вами рецептами.

СИРНІ КУЛЬКИ З ПОЛУНИЦЕЮ

Інгредієнти:

  • пісочне печиво — 200 г
  • вершкове масло — 90 г
  • домашній сир — 150 г
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • полуниця — 150 г
  • кокосова стружка — 20 г

Приготування:

Спершу ламаємо печиво на частинки та подрібнюємо його у блендері до крихт. Далі — висипаємо його в миску, додаємо розтоплене масло та перемішуємо. І тільки після цього слід додавати сир і цукрову пудру.

Відщипуємо невеликий шматок тіста, яке ви щойно приготували, робимо з нього шар, за розміром як волоський горіх, та робимо з нього тонке коло з допомогою скалки для тіста. Всередину ставимо вимиту ягоду та загортаємо її в тісто, формуючи кульку. А готові кульки обвалюємо в кокосовій стружці, після чого ставимо в холодильник на 20 хвилин. Перед подачею можна полити шоколадом або згущеним молоком.

ПОЛУНИЧНИЙ КВАС

Інгредієнти:

  • полуниця — 100 г
  • вода — 1 л
  • цукор — 150 г
  • імбир — 10 г
  • сухі дріжджі — 1,5 ч.л.

Приготування:

Подрібнюємо полуницю в блендері. Дріжджі розмішуємо в склянці теплої солодкої води (її має бути небагато). Розмішуємо, доки не з’явиться пінка. У решті води розмішуємо полуничне пюре, яке ми вже підготували, імбир та цукор, після чого додаємо воду з дріжджами. Важливий аспект: вода не повинна доходити до краю посудини. Ємність слід накрити гумовою рукавичкою та залишити на дві доби при кімнатній температурі. Після цього — перелити в пляшку, яка щільно закривається. Такий напій слід зберігати в холодильнику.

ГАРЯЧІ БУТЕРБРОДИ З ПОЛУНИЦЕЮ

Інгредієнти:

  • 20 скибок нарізаного французького багета
  • 2 ст. л. м’якого вершкового масла
  • нарізана скибочками свіжа полуниця — дві чашки
  • ¼ чашки цукру
  • можна додати трохи йогурту або сметани, горіхів

Приготування:

Змащуємо шматки багета вершковим маслом. Далі слід викласти їх на форму для запікання та поставити в нагріту духовку на 2-3 хвилини. Після цього викладаємо полуницю на багети та посипаємо їх цукром (перед цим можна додати на тости йогурт або сметану). Знову ставимо в духовку на 3-5 хвилин.

КРАМБЛ З РЕВЕНЕМ І ПОЛУНИЦЕЮ

Інгредієнти:

  • полуниця — 450 г
  • ревінь — 3 стебла
  • цукор-пісок — 300 г
  • борошно — 200 г
  • вівсяні пластівці — 50 г
  • охолоджене вершкове масло — 125 г
  • волоські горіхи — 50 г
  • крохмаль кукурудзяний — 1 ст. л.

Приготування:

Вимиту полуницю та стеблинки ревеню нарізаємо, викладаємо в форму та присипаємо цукром (беремо тільки 150 г) і крохмалем. Борошно розтираємо з маслом в крихту і засипаємо полуничною масою. Крамбл слід запікати 30 хвилин при 200 градусах. Подавати можна з вершками або морозивом.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору