Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мешканець Долини ошукав громадян на 95 тисяч гривень

Його судитимуть за шахрайські дії у соціальних мережах.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Долинський районний суд Івано-Франківської області.

Чоловік публікував оголошення у фейсбуці про продаж різноманітних транспортних засобів, хоча не мав на меті їх реалізовувати. Зокрема в ході досудового розслідування встановлено, що він у червні 2022 року таким способом ошукав жінку, котра хотіла у нього придбати Volkswagen Golf за 4 200 доларів США. У листуванні чоловік запевнив потерпілу у правдивості оголошення та повідомив про умови оплати та доставки. Також вказав про завдаток у сумі 3 500 гривень, який потрібно заздалегідь перерахувати на його банківську картку, що вона і зробила. В результаті ні машини ні коштів жінка не отримала.

“Інші потерпілі, а їх, до слова, 28, які мешкали у різних куточках України, після перегляду різних оголошень обвинуваченого та подальшої переписки з ним, будучи переконаними у його доброчесності, перераховували на вказані ним рахунки “завдатки” та “аванси”. Всього сума завданих збитків інтернет-шахраєм сягнула 95 тисяч гривень, — повідомляють на сторінці суду.

За такі дії йому погрожує 3 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від 1 до 2 років, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

У суді також додають, що якщо ви стали жертвою, то варто звернутись у правоохоронні органи.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору