Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Риба, м’яско, полуниця — що можна придбати на Центральному калуському ринку? | Частина перша

На міський базарах можна придбати все що завгодно — від яйця до гуцульського кожуха на зиму. Асортимент такий широкий, що ми не вмістимо його в один матеріал. Але розповісти дуже хочемо, щоб ви були в курсі. Тож сьогодні знайомимо вас з першою частиною цілої серії про калуські базари.

Розповідає Інформатор.

Прямо на вході нас зустрічає привітна ятка з широким асортиментом овочів, фруктів та ягід. Оскільки літо вже почалося, то тут можна знайти й черешні, й полуницю (нарешті!), й нектарини, й навіть ананаси. Зібрали для вас також деякі ціни. Наприклад, інжир вартує 150 грн/кг, нектарин110 грн/кг, полуниця від 55 до 80 грн за кілограм, кавуни по 60 грн/кг, а яблука по 70 гривень.

Серед овочів зафіксували наступні ціни: перець 150 грн/кг, огірки від 50 до 60 гривень, картопля по 10 гривень, кабачки60 грн, редиска по 45 гривень, морква по 60 гривень,  і “золота” цибуля по 50 грн/кг.

Також тут можна знайти горіхи — кілограм ліщини на Центральному ринку можна купити за 250 гривень.

Загалом такі ціни коливаються по всьому ринку.

Наступний продукт на який ми звернули увагу — риба. Серед свіжої ми “спіймали” тільки коропа по 170 гривень за кілограм. З мороженою рибкою ситуація трошки краща: мойва по 95 грн, путасу і салака по 60 гривень, а минтай по 135 гривень за кілограм, відповідно.

А от в ангарі посеред ринку ціни на м’ясо демократичніші за, наприклад, овочеві на всьому ринку. Свинний фарш по 120 грн/кг, свинна лапа по 80 гривень за кілограм, бочок свині можна придбати за 90 грн/кг, а сало по 60 грн.

Молочні домашні продукти можна придбати за наступними цінами:

  • сир від 80 до 90 грн/кг;
  • сметана — 50 грн за пів літри;
  • молоко по 40 гривень за 1,5 літри.

Ціни на яйця коливаються від 3, 50 до 5 гривень за штуку.

Також ми знайшли й мед. Півлітрову банку свіжого меду можна придбати за 120 гривень, торішній за 110, медові соти по 350 гривень за кілограм.

Ну а після драйвових походеньок ринком наприкінці можна й випити свіженького квасу…

Проте, це ще не все. Завтра ми познайомимо вас з цінами й на інші знахідки на Центральному ринку.

Стежте 😉

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору