Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Що, знову?” — чому переноситься суд в Бережанах?

Майже 10 місяців судова справа проти Карповича Віталія, винуватця дорожньо-транспортної пригоди у якій загинуло двоє молодих калушан Марта Гриців та Василь Пупко, не може дійти до логічного завершення і винесення вироку винуватцю. Щоразу з’являються причини відкласти розгляд справи  “на потім”. Напередодні чергового засідання з’являються сумніви в тому, що в цьому місяці справа таки зрушить з місця…

Розповідає Інформатор.

Останнє судове засідання зафіксоване нами повинно було відбутися 20 квітня цього року. Проте, через відсутність свідка, а саме жінки, яка їхала в одному авто з обвинуваченим, Ольги Мельниченко, воно не відбулося. Виявилось, що повістка до суду, надіслана їй, повернулась до суду без відповіді. Опираючись на це, суддя Бережанського суду, Крамар Василь, вирішив, що розгляд справи можна перенести на більш ніж місяць.

“Я вважаю, що такі дії суперечать кримінально-процесуальному кодексу, принижують і порушують права потерпілих, які їдуть з інших областей, втратили рідних, близьких, знайомих. Вважаю, що суд діяв абсолютно не правомірно”, — прокоментував Інформатору адвокат потерпілих, Твердохліб Володимир Данилович.

Наступне засідання повинно було б відбутися в цей понеділок, 5 червня о 10:00. Проте, вчора, 2 червня, маму загиблої Іванну Гриців суд повідомив про клопотання про перенесення суду на іншу дату. Про це вона написала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Чи таки буде суд та інші деталі Інформатор дізнається з судової зали в Бережанах, Тернопільської області.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору