Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Заморозити полуницю, щоб зберегти її корисні властивості” — поради

Заморозити полуницю так, щоб вона зберегла і зовнішній вигляд, і корисні властивості — можливо. Проте, заморожені ягоди краще використати протягом перших шести місяців.

Розповідає Інформатор, посилаючись на всеукраїнську редакцію.

Для початку потрібно обрати безпечну полуницю.

Як це зробити?

  • ягоди мають бути сухими й без ознак гниття;
  • полуниця повинна мати насичений яскравий колір;
  • листочки навколо ягоди повинні бути зеленими;
  • полуниця має бути пружною й трохи блискучою;
  • аромат повинен бути “ягідним” та насиченим;
  • з ягід має виділятись сік;
  • на полуниці не має бути ушкоджень.

До теми: “Полуниця і шкідники” — як вберегти рослину від комах?

А сам процес замороження досить легкий.

  1. Спочатку відібрану полуницю варто промити в холодній воді й обсушити паперовими рушниками. Далі очистити від хвостиків, й порізати на шматочки, якщо вона надто велика.
  2. Готову полуницю потрібно викласти на тацю й поставити у морозилку.
  3. Після замороження ягоди потрібно перекласти в пакет, та стиснути його, щоб вийшло все повітря, після чого знову поставити в морозилку.

Заморожену полуницю перед вживанням розморожувати не обов’язково.

А що приготувати з полуниці — читайте у нашому матеріалі.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору