Заморозити полуницю так, щоб вона зберегла і зовнішній вигляд, і корисні властивості — можливо. Проте, заморожені ягоди краще використати протягом перших шести місяців.
Розповідає Інформатор, посилаючись на всеукраїнську редакцію.
Для початку потрібно обрати безпечну полуницю.
Як це зробити?
- ягоди мають бути сухими й без ознак гниття;
- полуниця повинна мати насичений яскравий колір;
- листочки навколо ягоди повинні бути зеленими;
- полуниця має бути пружною й трохи блискучою;
- аромат повинен бути “ягідним” та насиченим;
- з ягід має виділятись сік;
- на полуниці не має бути ушкоджень.
До теми: “Полуниця і шкідники” — як вберегти рослину від комах?
А сам процес замороження досить легкий.
- Спочатку відібрану полуницю варто промити в холодній воді й обсушити паперовими рушниками. Далі очистити від хвостиків, й порізати на шматочки, якщо вона надто велика.
- Готову полуницю потрібно викласти на тацю й поставити у морозилку.
- Після замороження ягоди потрібно перекласти в пакет, та стиснути його, щоб вийшло все повітря, після чого знову поставити в морозилку.
Заморожену полуницю перед вживанням розморожувати не обов’язково.
А що приготувати з полуниці — читайте у нашому матеріалі.
Віталіна Костів
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, TikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com