Інформатор Калуш

ТРЕШ

Допити свідків по справі Віталія Хемича продовжуються | Нові деталі

Сьогоднішній суд над Віталієм Хемичем відбувся. Що правда, через технічні моменти почалося засідання на 20 хвилин пізніше.

Розповідає Інформатор.

На повторний допит до зали суду прибули дві потерпілі — Дарія Євенко та Ілона Михнюк.

За свідченнями Дарії Євенко стало відомо, що Віталієм після телефонних розмов з військовими, які перебувають на Бахмутському напрямку, було домовлено, що він відправить їм прилад нічного бачення.

Прилад, який за словами Віталія Хемича вартував 3000 доларів виявився б/у, з видимими слідами використання на корпусі. Згодом під час перевірки було виявлено, що прилад не відповідає характеристикам, які озвучував Віталій Хемич потерпілій та запитам військовослужбовців, яким він був потрібен. Також стало відомо, що він з інфрачервоним світлом:

“Прилад практично “не бачив” і від нього йшов інфрачервоний промінь, завдяки якому хлопці можуть викрити свої позиції. Власне ця перевірка приладу нічного бачення ледь наразила їх на небезпеку”, — розповіла Дарія Євенко.

Наступною говорила Ілона Михнюк. Стосовно двох коліматорних прицілів та бінокля для 102 ОГШБ на Запорізький напрямок. Загальна ціна яких складає 24 тисячі гривень. Віталій Хемич через знайомих вийшов на потерпілу й запропонував допомогу з пошуком та придбанням.

Після того, як він отримав гроші, зв’язок з ним зник на два тижні. Після численних повідомлень та дзвінків без відповіді підсудний вийшов на зв’язок тільки після дзвінка волонтерів до його батька Ігора Хемича.

“Оскільки обвинувачений не визнає вину по окремих епізодах, з метою всебічного, повного неупередженого дослідження обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному проваджені, на виконання вимог ст. 91 КПК України, прошу викликати та допитати в судовому засіданні інших потерпілих, оскільки їхні показати мають суттєве значення у встановленні істини даного кримінального провадження. А саме: Качкан Христину, Лисак Марію, Дзеру Христину, Ярослава Плотніцького, Струбіцьку Наталію, Ханькову Софію, Кривич Марину, Горячу Ірину, Музичку Юлію та Катерину Осаульчук”, — запропонувала прокурор Наталія Площанська наприкінці судового засідання.

Окремої уваги потребують свідки Наталія Струбіцька, Софія Ханькова, Ірин Горяча та Марина Кривчич, оскільки можливості приїзду в Калуш у них немає, було вирішено організувати телемости з Голосіївським районним судом міста Києва, Шевченківським районним судом міста Львова та Коломийським міськрайонним судом.

Після того, як представники суду повернулися з перерви, на якій було узгоджено час з іншими судами, суддею Олександрою Кардаш було озвучено нову дату продовження розгляду справи. Її перенесли на 25 липня початок о 11:00, 13:00 та 14:00.

Інформатор продовжує стежити за розглядом одіозної справи.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com

Нагору